Hasselback

Beate Hasselback

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask og tørk potetene.
  • Skjær potetene i jevne tynne skiver – nesten igjennom. (Et husmortriks er å la poteten hvile i en tresleiv når du skjærer slik at du stoppes fra å skjære helt gjennom.)
  • Legg potetene over i en passende ildfast form.
  • Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper.
  • Dytt noen urtekvaster ned litt her og der og et lite laurbærblad om du vil bruke det også.
  • Legg en smørklatt på hver potet og stek potetene ved 210 ℃ i ca. 50 minutter, eller til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate.
  • Øs gjerne stekefettet i formen over potetene med jevne mellomrom under steking.
  • For ekstra glede kan du drysse litt revet smaksrik ost over potetene mot slutten av steketiden.

Tips

  • Godt tilbehør til alt av grillet eller stekt kjøtt og fisk. En klassiker det er verdt å ta frem igjen. Her er det brukt Beatepoteter, men Asterix er også godt egnet.
Kilde: bama.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest