Benfri-lammestek-med-myntepesto-og-byggrynsalat-1

 

Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat

Over 60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør. 
PORSJONER6

Ingredieser

Byggrynsalat

Myntepesto

Fremgangsmåte

  • Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halmåneformede leddet.
  • Trekk isbeinet mot deg, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Før kniven inntil isbeinet er skåret løst.
  • Skjær langs, rundt og helt inntil lårbeinet. Fortsett å skjære av beinet bakover så hele lår- og leggbeinet blir skåret av.
  • Slik beiner du ut et lammelår
  • Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl.
  • Dekk en ildfast form med havsalt og legg neper og rødbeter oppå. Dekk godt med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 °C i ca. 1 time, til de er møre. Avkjøl, skrell og del i biter. Bland sammen byggryn, mynte, spinat, neper og rødbeter. Rødbetene kan avgi farge, så bland salaten rett før servering. Ha over olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
  • Ha i alle ingrediensene til myntepesto, utenom olje, i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse. Spe med olivenolje til ønsket konsistens.
  • Gni innsiden av lammelåret med myntepesto. Rull kjøttet stramt sammen og bind det opp med en hyssing. Brun steken på alle sider i en stekepanne med litt olje og legg den over i en stor ildfast gryte med lokk. Ha i ingefær, hvitløk, chili og stjerneanis.
  • Rør sammen sukker, kraft, hoisinsaus og five spice krydder i en bolle. Ha blandingen over steken. Sett gryten i ovn på 180 °C i 2 timer. Snu steken et par ganger underveis. Ta lammesteken ut av gryten, skjær i skiver og server med myntepesto og byggrynsalat.
  • Tips: Får du ikke tak i five spice krydder kan du lage ditt eget ved å blande kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuan pepper.
Kilde: matprat.no