Benfri-lammestek-med-myntepesto-og-byggrynsalat-1

 

Til oppskriften

Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat

Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Byggrynsalat

Myntepesto

Fremgangsmåte

  • Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halmåneformede leddet.
  • Trekk isbeinet mot deg, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Før kniven inntil isbeinet er skåret løst.
  • Skjær langs, rundt og helt inntil lårbeinet. Fortsett å skjære av beinet bakover så hele lår- og leggbeinet blir skåret av.
  • Slik beiner du ut et lammelår
  • Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl.
  • Dekk en ildfast form med havsalt og legg neper og rødbeter oppå. Dekk godt med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 °C i ca. 1 time, til de er møre. Avkjøl, skrell og del i biter. Bland sammen byggryn, mynte, spinat, neper og rødbeter. Rødbetene kan avgi farge, så bland salaten rett før servering. Ha over olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
  • Ha i alle ingrediensene til myntepesto, utenom olje, i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse. Spe med olivenolje til ønsket konsistens.
  • Gni innsiden av lammelåret med myntepesto. Rull kjøttet stramt sammen og bind det opp med en hyssing. Brun steken på alle sider i en stekepanne med litt olje og legg den over i en stor ildfast gryte med lokk. Ha i ingefær, hvitløk, chili og stjerneanis.
  • Rør sammen sukker, kraft, hoisinsaus og five spice krydder i en bolle. Ha blandingen over steken. Sett gryten i ovn på 180 °C i 2 timer. Snu steken et par ganger underveis. Ta lammesteken ut av gryten, skjær i skiver og server med myntepesto og byggrynsalat.
  • Tips: Får du ikke tak i five spice krydder kan du lage ditt eget ved å blande kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuan pepper.
Kilde: matprat.no
Print