Benlose-fugler
Til oppskriften

Benløse fugler

Benløse fugler en av de gamle klassiske kjøttrettene som er i ferd med å bli glemt. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.
40-60 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Form flate porsjonskaker av kjøttdeigen. Skrell og finhakk løken. Finhakk spekk/bacon.
  • Bland sammen krydder og strø det på porsjonskakene. Legg på en blanding av løk og spekk/ bacon på midten av kakene og lukk dem igjen. Form dem som avlange boller.
  • Stek bollene i margarin. Legg dem over i en gryte med vann og buljongterning og la det småkoke til de er gjennomkokt, ca. 15-20 minutter.
  • Serveres med brun saus >>
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print