Meny
Bergenske-skillingsboller
Bergenske skillingsboller har kanel i svingene og sukker på toppen. Dette er de beste som er!
Porsjoner16 skillingsboller
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt smøret. Ha deretter i melken og varm til fingervarmt, 37°C. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker og mel. Elt deigen i fem minutter i en kjøkkenmaskin.
  • La deigen heve under plast i ca. 40 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 35 x 60 cm og stryk smeltet smør over. La det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Denne pensler du med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg dem på en stekeplate med bakepapir, med snittsiden ned.
  • Dekk bollene med plast eller et klede, og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med vann eller pisket egg og strø over perlesukker før bollene stekes i ovnen på 220°C i 10 – 12 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Hilde Skarning

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter