Berlinerkranser-1

Berlinerkranser

20-40 min
Middels
Print
Berlinerkranser er en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten til jul. Se video av hvordan du lager de perfekte berlinerkransene. 
PORSJONER1 Ca. 30 kaker

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Mos de hardkokte eggeplommene ut i de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til eggedosis.
  • Smuldre smøret i det meste av melet.
  • Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille.
  • La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Trill ut små deigemner om gangen til ca 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og form dem som kranser.
  • Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker.
  • Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca 10 minutter.
  • 1 porsjon gir ca. 30 berlinerkranser
Kilde: melk.no Foto: Kina Osan