Bestemors-serinakaker-1

Bestemors serinakaker

40-60 min
Middels
Print
Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekke av tradisjonsrik julemat. For mange blir det ikke jul før de lekre serinakakene er i hus. 
PORSJONER1

Ingredieser

Pensling og dryss

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
  • Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
  • Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
  • Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar kakene i en tett boks.
Kilde: tine.no