Meny
Betasuppe med svineknoke
Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.
Porsjoner8
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • La svineknokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.
  • Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få slå av seg litt varme.
  • Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger.
  • Sil kraften og kok den opp på nytt. Tilsett grønnsakene og kok dem møre.
  • Rens svineknokene fri for svor, fett og ben. Skjær kjøttet i fine terninger og tilsett i suppa.
  • Server med flatbrød og godt smør.
  • Betasuppe er supert å lage i stor porsjon og servere til mange gjester. Du kan også lage stor porsjon og fryse ned ferdige middager til senere.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter