Betasuppe
Til oppskriften

Betasuppe

Betasuppe finnes i mange lokale variasjoner. Suppen serveres med kjøtt eller pølser og grønnsaker. 
Over 60 min
Middels
Middag, Suppe
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg byggrynene i bløt natten over.
  • Legg kjøttet i vann, kok opp. La kjøttet trekke i 1 1/2 - 2 timer. La kjøttet avkjøles litt i kraften før det tas opp. Kok opp kraft og ha i byggryn la det trekke i 30 - 40 min.
  • Snitt kålen i tynne strimler, skjær gulrot, kålrot og poteter i små terninger og ha det i kraften. La det småkoke i kraften til alt er mørt.
  • Finsnitt purren og Ia den koke med på slutten.
  • Skjær kjøttet i små terninger og ha det tilbake i suppen. Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen med godt brød eller flatbrød til.
  • Tips: Her kan du bytte ut kjøttet med grov kjøttpølse og ha i pølsen i biter sammen med grønnsakene.
Print