Meny
Betechips
Her har vi laget chips av chioggiabeter – også kalt polkabeter pga. det fargede mønsteret som kan minne om polkagriser. Bruk samme fremgangsmåte om du ønsker å lage potetchips.
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.
  • Skyll skivene og tørk dem godt.
  • Varm oljen i en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det ‘putrer’ rundt sleiven, er oljen varm.
  • Legg skivene i gryta, men ikke for mange av gangen.
  • La dem steke raskt på begge sider. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.
  • Legg skivene på et kjøkkenpapir og dryss salt på.
  • Oppbevares tørt.
  • Samme fremgangsmåte bruker du på poteter om du ønsker å lage potet-chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.
Kilde: frukt.no Foto: Jon Marius Nilsson

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter