Meny
Betesalat-med-bønner-og-appelsindressing
Å bruke bønner i salater er en fin måte å få i seg proteiner på når du ønsker det kjøttfritt. De svarte og hvite bønnene bidrar også til at salaten blir god og mettende. Her i en salat med gulbete og chiaggiobete.
Porsjoner4
Ingredieser
Dressing
Fremgangsmåte
  • Skyll de svarte og hvite bønnene og legg dem hver for seg i rikelig med vann natten over - 10-12 timer.
  • Hell av vannet og skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.
  • Kok bønnene - hver for seg - i ca. 1 time. De må kokes hver for seg pga. at de svarte bønnene avgir farge i kokevannet som de hvite kan ta til seg.
  • Skrell betene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.
  • Dypp beteskivene i kokende vann. Avkjøl.
  • Bland alle ingrediensene til salaten sammen.
Dressingen
  • Mos de skrelte appelsinene til en fin masse og bland sammen med de andre ingrediensene.
  • Server dressingen ved siden av salaten.
  • Bruker du ferdig kokte bønner fra boks eller kartong, så må de også skylles godt før bruk.
Kilde: frukt.no 
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter