Bibimbap med gronnsaker og egg

Bibimbap med grønnsaker og egg

Under 20 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lag deg en sør-koreansk klassiker. Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem. Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok risen som angitt på pakken.
  • Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
  • Stek aromasoppen. Ha på litt pepper.
  • Sett soppen til side.
  • Stek speilegg.
  • Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
  • Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.
  • Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.
Kilde: frukt.no Foto: Marte Garmann  
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest