Meny

Bibimbap med grønnsaker og egg

Bibimbap med gronnsaker og egg

Oppdatert

Under 20 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Bibimbap med grønnsaker og egg

Lag deg en sør-koreansk klassiker. Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem. Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok risen som angitt på pakken.
  • Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
  • Stek aromasoppen. Ha på litt pepper.
  • Sett soppen til side.
  • Stek speilegg.
  • Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
  • Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.
  • Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.
Kilde: frukt.no Foto: Marte Garmann  

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også