Bibimbap-med-svinekjott

Bibimbap med svinekjøtt

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.
PORSJONER4

Ingredieser

Dressing

Grønnsaker og topping

Fremgangsmåte

  • Skjær av svoren på flesket, skjær det i 1 cm tykke skiver og legg i en dobbel plastpose. Bland sammen en marinade av soyasaus, sesamolje, brunt sukker og hvitløk. Hell marinaden over i posen og mariner i minimum 30 minutter.
  • Bland sammen dressingen og la den stå og godgjøre seg.

Tips

  • I de fleste bibimbap-oppskrifter brukes gochujang (chilipaste) som base til å lage dressingen. I denne oppskriften har vi valgt å bruke sriracha på grunn av tilgjengelighet i butikk. Bruk gjerne gochujang om du får tak i. Du kan også bruke en annen chilipaste. Husk å smak deg frem, da styrkegraden kan variere.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær gulrot og paprika i tynne strimler, og sopp i tynne skiver.
  • Stek kjøttet i et par minutter på hver side i en varm stekepanne med olje. Legg kjøttet over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig fett renner av.
  • Stek grønnsakene raskt i stekepannen med fettet som er til overs etter steking av kjøtt. Bruk sterk varme. Stek de ulike grønnsakene hver for seg, og ha de over på en tallerken.
  • Skyll bønnespirer og reddik i kaldt vann. Skjær rødkål i tynne strimler.
  • Fordel grønnsakene og kjøttet i pene bunker i dype tallerkener med ris i bunnen.
  • Stek speilegg.
  • Topp hver porsjon med et speilegg, dryss over vårløk og koriander, og server med siriachadressingen.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen