Biff-med-baktanke_Alf-Børjesson

Biff med baktanke

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hvilke baktanker du har med å servere denne lekre retten, får du selv stå for. Men det bruker å fungere… 
PORSJONER2

Ingredieser

Grønnsaksragu

Rødvinssaus

Fremgangsmåte

  • Krydre biffene med salt og pepper.
  • Vask og skrell grønnsakene og del dem i staver ca. 4 cm lange. Forvell dem i kokende vann i ca. 3 minutter. Ta grønnsakene opp med hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Fres grønnsakene i olje et par minutter før servering.
  • Sjalottløk skrelles og finkuttes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvin. Kok opp og la det koke til en "marmelade". Tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
  • Sil av sausen og rør inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
  • Kok ris med villris etter anvisning på pakken.
  • Brun biffene på sterk varme. Etterstek biffene på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest