Biff-med-lok

Biff med løk

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Biff med løk er en klassiker! Her har vi brukt ytrefilet, men det er ingenting i veien for å slå til med indrefilet på denne retten. Det beste trikset for å oppnå perfekt stekt løk er lav temperatur og god tid. Kos deg! 
PORSJONER4

Ingredieser

Stekt løk

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  • Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann, ca. 20 minutter. Dryss over finhakket persille før servering.
  • Smelt smør eller margarin i en stekepanne og stek løk på middels varme til den blir gyllen og karamellisert. Krydre med salt.
  • Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene i en varm stekepanne med smør eller margarin, til det pipler ut kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler rosa kjøttsaft ut på den andre siden. Biffene er nå medium stekt.
  • Kok aspargesbønner i 2 minutter i en kjele med lettsaltet vann.
  • Server biffene med brunet løk, aspargesbønner og potet.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen