Biff med råmarinerte rødbeter

Biff med råmarinerte rødbeter

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

PORSJONER2

Ingredieser

Råmarinerte rødbeter

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbetene og skjær dem i løvtynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
  • Bland sammen olivenolje, eddik, honning, salt og pepper, og vend inn rødbetskivene.
  • Tips! Bruk gjerne engangshansker når du jobber med rødbetene så unngår du knallrøde fingre.
  • Krydre biffene med salt og pepper. Smelt margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse og margarinen er nøttebrun, legger du i biffene. Stek dem til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Ta dem ut av stekepannen og la dem hvile et par minutter på en skjærefjøl.
  • Fordel rødbetskivene på to tallerkener. Skjær biffene i skiver og legg dem over. Dryss noen spirer over til slutt.
  • Server gjerne med litt godt brød, for eksempel hvitløksbaguetter.
  • Tips! En mandolin er en sylskarp kniv på et stativ, som gjør det enkelt å kutte grønnsaker i tynne skiver og strimler.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest