Biff med søtpotetchips og squash

Biff med søtpotetchips og squash

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Skal du unne deg en skikkelig sunn fristelse så er en saftig og mør biff av norsk storfe en riktig så god idè. Sprø chips av søtpotet og tynnstrimlet squash er sunt tilbehør som smaker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Søtpotetchips

Squashsalat

Dressing

Fremgangsmåte

  • Legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  • Bland sammen rømme, hvitløk og timian til en dressing. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i kjøleskapet og trekke smak mens du tilbereder resten.
  • Forvarm stekeovn til 225 °C. Skrell søtpotet og kutt i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i ovn, og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.
  • Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Del de lange strimlene i to midt på og kutt fyrstikktynne strimler på langs. Legg strimlene i en serveringsskål eller en bolle.
  • Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.
  • Ha olivenolje, sitronskall og –saft i skålen med squash. Krydre med salt og pepper og bland alt lett sammen.
  • Server saftig og mør biff med sprø søtpotetchips, frisk squashsalat og rømmedressing.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest