Biff- og scampispyd med asiatisk salat
Til oppskriften

Biff- og scampispyd med asiatisk salat

Surf and turf er betegnelsen på retter som kombinerer kjøtt og skalldyr – som oftest biffkjøtt og hummer eller krabbe. Her er surfen og turfen tredd på spyd og servert med en deilig asiatisk salat. 
Under 20 min
Enkel
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

salat

Fremgangsmåte

  • Del ytrefilet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Skjær lime i båter. Tre kjøtt, scampi og lime vekselvis på spyd.
  • Kok bønner i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i isvann, da beholder de den fine grønnfargen.
  • Skjær vårløk og reddik i skiver. Vask salat.
  • Ha vårløk, reddik, bønner og salat i en bolle. Bland chilisaus og lime til en dressing, og hell over grønnsakene.
  • Pensle spydene med chilisaus, og grill dem 3-4 minutter på hver side.
  • Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre, bør de ligge i vann ca. 20 minutter før du bruker dem.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print