Biff- og scampispyd med asiatisk salat

Biff- og scampispyd med asiatisk salat

Under 20 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Surf and turf er betegnelsen på retter som kombinerer kjøtt og skalldyr – som oftest biffkjøtt og hummer eller krabbe. Her er surfen og turfen tredd på spyd og servert med en deilig asiatisk salat. 
PORSJONER4

Ingredieser

salat

Fremgangsmåte

  • Del ytrefilet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Skjær lime i båter. Tre kjøtt, scampi og lime vekselvis på spyd.
  • Kok bønner i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i isvann, da beholder de den fine grønnfargen.
  • Skjær vårløk og reddik i skiver. Vask salat.
  • Ha vårløk, reddik, bønner og salat i en bolle. Bland chilisaus og lime til en dressing, og hell over grønnsakene.
  • Pensle spydene med chilisaus, og grill dem 3-4 minutter på hver side.
  • Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre, bør de ligge i vann ca. 20 minutter før du bruker dem.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen