Meny

Biff Stroganoff

Biff stroganoff

Oppdatert

20-40 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff er en kjent klassiker. Denne varianten er med mørt biffkjøtt i en fyldig saus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetmos
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør.
  • Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  • Vask potetene og prikk de med en gaffel. Legg de i en ildfast form. Pakk hele hvitløken inn i folie og legg den sammen med potetene. Bak poteter og hvitløk i ovnen på 225 grader i ca 1 time.
  • Når potetene er ferdig del de i to og grav ut innmaten med en skje. Bruk en potetmoser (aldri stavmikser eller kjøkkenmaskin da blir det seigt). Fjern skallet på hvitløken og mos den sammen med potetene, varm melk og smør. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Server Biff Stroganoff med potetstappe sylteagurk og rødbeter. Pynt med litt grønt.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også