Biffsalat-1

Biffsalat

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet! 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann i en kjele, og ha i litt salt. Skrell asparges og ha dem i vannet sammen med sukkererter. Kok i 2-3 minutter, slå av kokevannet og avkjøl grønnsakene raskt i iskaldt vann.
  • Rens løk, og skjær den i tynne skiver. Del cherrytomat i to og fetaost i terninger.
  • Skjær kjøttet i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Stek biffstrimlene i flere omganger i en varm panne med litt olje. Krydre med salt og pepper.
  • Tips: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha den mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke.
  • Del avokado i to, ta ut steinen med en skje, og ta av skallet. Kutt opp i passe store biter.
  • Anrett biffsalaten som du vil - på et stort serveringsfat eller legg opp en tallerken til hver porsjon. Ha over dressing rett før servering.
  • Du kan også lage en hjemmelaget dressing av det du måtte ha av oljer og eddik. Bland for eksempel 4 ts ekstra virgin olivenolje, 1/2 ts sennep og 2 ts hvitvinseddik eller annen type eddik godt sammen, og smak til med salt og pepper. Vær oppmerksom på mengden i forhold til kaloriinnholdet.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest