Biffsalat-1

Biffsalat

Under 20 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet! 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann i en kjele, og ha i litt salt. Skrell asparges og ha dem i vannet sammen med sukkererter. Kok i 2-3 minutter, slå av kokevannet og avkjøl grønnsakene raskt i iskaldt vann.
  • Rens løk, og skjær den i tynne skiver. Del cherrytomat i to og fetaost i terninger.
  • Skjær kjøttet i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Stek biffstrimlene i flere omganger i en varm panne med litt olje. Krydre med salt og pepper.
  • Tips: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha den mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke.
  • Del avokado i to, ta ut steinen med en skje, og ta av skallet. Kutt opp i passe store biter.
  • Anrett biffsalaten som du vil - på et stort serveringsfat eller legg opp en tallerken til hver porsjon. Ha over dressing rett før servering.
  • Du kan også lage en hjemmelaget dressing av det du måtte ha av oljer og eddik. Bland for eksempel 4 ts ekstra virgin olivenolje, 1/2 ts sennep og 2 ts hvitvinseddik eller annen type eddik godt sammen, og smak til med salt og pepper. Vær oppmerksom på mengden i forhold til kaloriinnholdet.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley