Birkebeinerpizza-1

Birkebeinerpizza

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Alle liker pizza. Og alle forbinder pizza med tomatsaus. Her er en utradisjonell pizzavariant, med hvit saus og poteter. Nå vil kanskje noen av dere bli litt skeptiske, men ikke la det stoppe dere. La dere bli overrasket over de spennende smakskombinasjonene. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen. Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader. Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen. Sett deigen til heving i min. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.
  • Lag en hvit saus ved å smelte margarin i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner. Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
  • Stø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel. Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre. Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gylden.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest