Meny
Blåbarmuffins-1
Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær. 
Porsjoner1 ca. 20 stk
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Forvarm stekeovn til 180 °C.
  • Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
  • Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  • Vend forsiktig inn blåbær.
  • Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer. Stek kakene midt i stekeovn i 15-20 minutter.
  • Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
  • Legg muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt. Sikt gjerne over litt melis før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter