Blåskjell dampet i hvitvin

Blåskjell dampet i hvitvin

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Blåskjell forbindes ofte med sommer, men er på sitt beste om høsten og vinteren. Prøv denne oppskriften hvor blåskjell dampes i hvitvin.
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk og hvitløk. Kok opp hvitvin og kremfløte, og tilsett løk og hvitløk. Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp. Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Saus

  • Skjær paprika, purre og gulrot i terninger. Sil kraften av blåskjellene over i en kasserolle. Kok opp kraften og tilsett paprika, purre og gulrot. Pisk inn smør og smak til med sitronsaft og salt. Rør inn hakket persille rett før servering.
  • Server blåskjellene med sausen over, og med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter siste uke