Blåskjell – grunnoppskrift

Blåskjell – grunnoppskrift
Ca. 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Blåskjell - grunnoppskrift

Blåskjell er en spennende råvare som kan tilberedes med utallige forskjellige smaker. Her finner du grunnoppskriften som er et bra utgangspunkt for videre eksperimentering.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene, ta bort byssustrådene "skjegget", og fjern knuste blåskjell.
  • Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun. Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp. Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  • Server straks.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter den siste uken