Blåskjell med grønnsakssalsa
Til oppskriften

Blåskjell med grønnsakssalsa

Kokte blåskjell med en kald grønnsakssalsa gjør seg godt til både tapas og forrett. Når du serverer det som små munnfuller i halve skjell ser det også veldig lekkert ut.
20-40 min
Enkel
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Grønnsakssalsa

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Finhakk løk, selleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell. Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet. Legg disse på et flatt fat.

Grønnsakssalsa

  • Finhakk hvitløk, tomat, paprika og løk, og bland sammen med olivenolje. Smak til med saften av lime, salt og pepper. Fordel litt av grønnsakssalsaen over hvert av blåskjellene på fatet, og server.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print