Blåskjell med øl

Blåskjell med øl

Ca. 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Det som er spennende med blåskjell er at man kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk og selleri, og ha i en kasserolle med blåskjellene og vann.
  • Legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp. Sil kokekraften over i en annen kasserolle og tilsett øl, persille, timian og laurbærblad.
  • Kok opp og kok ut kullsyregassen i ølet.
  • Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over blåskjellene, og server med brød.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter siste uke