Blinis-med-sort-kaviar
Til oppskriften

Blinis med sort kaviar

Server russiske pannekaker, eller blinis, med rømme og sort kaviar. Super forrett! 
Over 60 min
Middels
Forrett, Koldtbord, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Blinis

Til servering

Fremgangsmåte

  • Rør gjær ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett mel. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kald natten over.
  • La røren bli romtemperert før eggeplommer, smør, rømme og salt tilsettes. Rør godt.
  • Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
  • Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.
  • Legg 2–3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme og kaviar. Pynt med litt rødløk og eventuelt frisk timian.
  • Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.
  • Tips: 1 ts tørrgjær erstatter 25 g gjær.
Print