Blomkål-og-brokkoligrateng-med-pølse0

 

Til oppskriften

Blomkål og brokkoligrateng med pølse

En god blomkål og brokkoligrateng med den pølsen du ønsker.
20-40 min
Enkel
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Gratengsaus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 250 °C.
  • Kok blomkål og brokkoli bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La de renne av i en sil.

Gratengsaus

  • Smelt smøret i en kjele på middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under konstant omrøring i ca 2 minutter.
  • Ta kjelen av varmen. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter, under konstant omrøring.
  • Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Legg grønnsakene og pølsebitene i en ildfast form og hell over sausen. Dryss resten av osten over og stek retten i mitt i ovnen i ca 10 minutter, til osten er gylden.
Print