Meny
Blomkål--og-brokkoligrateng
En deilig grønnsaksgrateng som er enkel å lage.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekovnen på 250 °C.
  • Rens og vask blomkål og brokkoli. Del de opp i buketter. Kok bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La de renne av.
  • Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  • Ta kjelen av varmen. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter, under god omrøring så den ikke klumper seg.
  • Rør inn halvparten av osten til den smelter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Legg blomkål og brokkoli i en ildfast form og hell sausen over. Dryss resten av osten over og gratiner retten 5 - 10 minutter til det blir en fin gyllen skorpe.
  • Tips: Hvis ønskelig kan man godt ha litt skinke i gratengen.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter