Blomkål tempura

Blomkål tempura

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Blomkål tempura er lekre munnfuller sammen med noe godt i glasset eller som en forrett. Det går like fint med brokkoli om du heller ønsker det. 
PORSJONER4

Ingredieser

Dessuten

Fremgangsmåte

  • Kok blomkål i buketter i saltet vann ca. 2 minutter. Ha dem over i et dørslag og la dem renne av. Bland sammen kokte blomkålbuketter, klippet gressløk og rømme. Smak til. Settes kaldt til servering.
  • Ha melet og en klype salt i en stor bolle. Ta eggene og skill plomme og hvite. Pisk eggeplommer og 1 1/2 dl kaldt vann sammen. Pisk det inn i melet sammen med oljen til en glatt røre. Pisk eggehviter til stivt skum i en ren og tørr bolle, og vend inn i røren.
  • Varm opp olje i en dyp panne eller wok (190 gr). Dypp noen blomkålbuketter i røre, og legg dem i oljen med en hullsleiv. Friteres 2-3 minutter til gylne og lette. Får renne av på husholdningspapir. Fortsett med resten av bukettene. Dryss over salt - og server!
Kilde: frukt.no Foto: Bengt Wilson
Populære oppskrifter siste uke