Blomkålgrateng med bacon og sopp

 

Til oppskriften

Blomkålgrateng med bacon og sopp

Serveres som smårett sammen med godt brød, eller som hovedrett sammen med godt tilbehør. I stedet for blomkål kan du bruke brokkoli eller kinakål. 
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.
  • Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til de knapt er møre. La kålen renne av og legg den i formen.
  • Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
  • Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Kilde: frukt.no
Print