Meny
Blomkålgrateng
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett ovene på 175 ℃.
  • Del blomkålen i buketter og kok de i et par minutter i lettsaltet vann til de er knapt møre.
Saus
  • Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og spe med blomkålvann, fløte eller melk under omrøring til en jevn saus. La den koke litt.
  • Ta kjelen av varmen og rør inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og vend i halvparten sammen med blomkålbukettene. Krydre med salt og pepper. Ha i resten av den stivpiskede eggehviten.
  • Smør en ildfast form og dryss brødrasp i. Hell blandingen i formen. Dryss osten over og stek gratengen nederst i ovnen til gratengen er gyllen.
  • Serveres med kokte poteter og eller god salat til.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter