Blomkålsuppe med persilleolje

Blomkålsuppe med persilleolje
Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Blomkålsuppe med persilleolje

Nydelig, hjemmelaget blomkålsuppe - det finnes vel knapt noe er bedre. Denne blomkålsuppen har vi toppet med olje rørt ut med hakket kruspersille, noe som gjør den ekstra pikant. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres grønnsakene i smør i en kjele uten at de tar farge.
  • Bryt blomkålen i buketter. Hell på buljong i kjelen med grønnsaker og tilsett blomkålen. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter. Ta ut noen pene små blomkålbuketter som skal brukes til pynt.
  • Kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den blir glatt og fin. Rør i osten og la den smelte.
  • Tilsett melken og smak til med salt og pepper.
  • Bland den hakkede kruspersillen med olivenolje.
  • Server suppen med persilleolje på toppen og godt brød eller butterdeigssnurrer
butterdeigssnurrer
  • Tin butterdeig, pensle med egg og skjært i strimler. Tvinn strimlene og stek ved 200°C i ca. 10 minutter).
Kilde: frukt.no Foto: Anders Martinsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken