Blomkålsuppe-med-stilkselleri-1

Blomkålsuppe med stilkselleri

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Familiens favoritt: Frisk og fyldig blomkålsuppe. Smaker godt året rundt. Denne varianten er med stilkselleri og friske urter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg halve blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen. Bruk matmølle/foodprosessor eller en stavmikser og finmos resten av grønnsakene.
  • Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.
  • Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Smak til med muskat, salt og pepper. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.
Kilde: frukt.no Foto: Alf Børjesson