Meny
Blomkålsuppe-med-timian-og-sitron-1
Varianter av hjemmelaget blomkålsuppe er det det mange av. Denne varianten er smakt til med hakket timian, sitronsaft og muskat. Litt annerledes, men kjempegod. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.
  • Rens blomkålhodet og og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.
  • Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.
  • Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.
  • Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.
  • Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.
  • Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.
Kilde: frukt.no Foto: Øivind Haug

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter