Bløtkake med blå bær

Bløtkake med blå bær

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Bløtkake med friske bær passer perfekt om sommeren eller til fest. Bruk de bærene du selv liker best, og bruk gjerne flere typer sammen.
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Sukkerbrød

Fyll

Pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Krem

  • Pisk kremfløte og vend forsiktig inn syltetøy for en fin marmorering.

Montering

  • Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med juice eller melk. Fordel krem utover den ene bunnen og legg neste bunn oppå. Gjenta. Fordel godt med krem på toppen av kaken og pynt med bær.
  • Tips: Bruk jordbær og bringebær eller andre av sesongens bær til fyll og pynt.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest