Bløtkake med blå bær
Til oppskriften

Bløtkake med blå bær

Bløtkake med friske bær passer perfekt om sommeren eller til fest. Bruk de bærene du selv liker best, og bruk gjerne flere typer sammen.
Over 60 min
Enkel
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Sukkerbrød

Fyll

Pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Krem

  • Pisk kremfløte og vend forsiktig inn syltetøy for en fin marmorering.

Montering

  • Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med juice eller melk. Fordel krem utover den ene bunnen og legg neste bunn oppå. Gjenta. Fordel godt med krem på toppen av kaken og pynt med bær.
  • Tips: Bruk jordbær og bringebær eller andre av sesongens bær til fyll og pynt.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi
Print