Beef-Bourguignon

 

Boeuf Bourguignon – Fransk kjøttgryte

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Burgundisk kjøttgryte er en fransk kraftig vinkokt kjøttgryte. Det fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne. 
PORSJONER6

Ingredieser

SUPPEKVAST - SAMMENBUNDET

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 150 °C .
  • Smelt knapt halvparten av smøret og 1 ss av oljen i en stor gryte. Stek baconet i 2 minutter, ta det opp, og Ia det renne av på kjøkkenpapir. Brun kjøttet i omganger i det fettet som er igjen i gryten. Tilsett mer smør og olje etter hvert som det blir nødvendig. Legg kjøttet over på en tallerken.
  • Hell av nesten alt fettet fra gryten, men Ia det være igjen et par skjeer. Fres hvitløk, gulrot, purre og den finhakkede løken i et par minutter, eller til løken er myk. Dryss over mel, salt og pepper, rør om, og Ia det hele frese videre i 2 minutter.
  • Rør inn vin, kraft, tomatpure og suppekvast. Kok opp, og skrap godt opp fra bunnen av gryten. Legg kjøtt og bacon tilbake i gryten, og hell på mer kraft om nødvendig innholdet skal dekkes av væske. Kok opp over middels varme, legg lokk på gryten, og sett den i stekeovnen for ettersteking i om lag 2 timer.
  • Smelt imens vel 1 ss av smøret og resten av oljen. Stek løken pent brun. Ta den opp med hullsleiv, og sett den til side. Smelt resten av smøret i stekepannen, og brun soppen under omrøring. Smak til med salt og pepper.
  • Når raguen har stekt i 2 timer, tilsettes løk og sopp. Legg på lokk, og stek retten i ovnen i ca 30 minutter til. Kjøttet skal bli svært mørt.
  • Fisk opp suppekvasten. Dryss persille over.
  • Server med godt brød eller verdens beste potetmos >>
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest