Beef-Bourguignon

 

Til oppskriften

Boeuf Bourguignon – Fransk kjøttgryte

Burgundisk kjøttgryte er en fransk kraftig vinkokt kjøttgryte. Det fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

SUPPEKVAST - SAMMENBUNDET

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 150 °C .
  • Smelt knapt halvparten av smøret og 1 ss av oljen i en stor gryte. Stek baconet i 2 minutter, ta det opp, og Ia det renne av på kjøkkenpapir. Brun kjøttet i omganger i det fettet som er igjen i gryten. Tilsett mer smør og olje etter hvert som det blir nødvendig. Legg kjøttet over på en tallerken.
  • Hell av nesten alt fettet fra gryten, men Ia det være igjen et par skjeer. Fres hvitløk, gulrot, purre og den finhakkede løken i et par minutter, eller til løken er myk. Dryss over mel, salt og pepper, rør om, og Ia det hele frese videre i 2 minutter.
  • Rør inn vin, kraft, tomatpure og suppekvast. Kok opp, og skrap godt opp fra bunnen av gryten. Legg kjøtt og bacon tilbake i gryten, og hell på mer kraft om nødvendig innholdet skal dekkes av væske. Kok opp over middels varme, legg lokk på gryten, og sett den i stekeovnen for ettersteking i om lag 2 timer.
  • Smelt imens vel 1 ss av smøret og resten av oljen. Stek løken pent brun. Ta den opp med hullsleiv, og sett den til side. Smelt resten av smøret i stekepannen, og brun soppen under omrøring. Smak til med salt og pepper.
  • Når raguen har stekt i 2 timer, tilsettes løk og sopp. Legg på lokk, og stek retten i ovnen i ca 30 minutter til. Kjøttet skal bli svært mørt.
  • Fisk opp suppekvasten. Dryss persille over.
  • Server med godt brød eller verdens beste potetmos >>
Print