Meny
Boknafisk-med-gulrotstuing-1
Boknafisk er en torsk som er lett tørket, da den har hengt på hjell i ca. 2 uker. Dette er tradisjonell mat langs kysten. Den serveres helst med stekt bacon og gulrotstuing. 
Porsjoner4
Ingredieser
Gulrotstuing
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Dersom boknafisken er godt tørket bør den legges i vann noen timer før bruk. Eventuelt kan den legges i vann over natten.
  • Kok opp en kasserolle med saltet vann. Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme.
  • Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smør mot slutten.
Gulrotstuing
  • Skjær gulrot i små biter og kok i vann til de såvidt er møre.
  • Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.
  • Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.
  • Tilsett de kokte gulrøttene, kok opp og smak til med salt, pepper og muskat. Bland i finhakket persille før servering.
  • Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter