Bordstabel-1

Bordstabel

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Bordstabel er en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten til jul. Se video av hvordan du lager perfekte Bordstabel. 
PORSJONER1 Ca. 40 kaker

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen. Smuldre smøret i det meste av melet.
  • Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjørlig sted.
  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Pisk eggehvitene nesten stive og tilsett sukkeret, pisk til det blir en luftig marengs. Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene. Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca 2 mm tykk.
  • Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca 3 x 10 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Bruk gjerne en sprøytepose. Stek kakene til de er lys gylne. Avkjøl dem på rist.
Kilde: melk.no Foto: Kina Osan
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest