Meny

Borsjtsj

Borsjtsj

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Borsjtsj

Borsjtsj er en tradisjonell matrett i Øst-Europa som består av en grønnsaksuppe hvor hovedingrediensen vanligvis er rødbeter, mens de andre ingrediensene kan variere. Den kan inneholde forskjellige grønnsaker og også kjøtt.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask rødbetene og kok de møre i lettsaltet vann, ca. 45 min. Spyl de i kaldt vann og skrell de. Skjær de i fine strimler eller riv de på den grove siden av råkostjernet.
  • La alle grønnsakene surre i smør eller margarin 5-10 min. i en stor gryte. Tilsett kraft,
  • tomatpure, eddik, sukker, litt salt og pepper.
  • Skrell poteten og riv den oppi. La suppen koke på svak varme ca. 30 min. eller til alt er mørt. Smak til.
  • Skrell den rå rødbeten. Riv den på den fine delen av råkostjernet. Bland den i suppen og varm den bare såvidt til kokepunktet. Får suppen koke mister den sin vakre farge.
  • Server suppen med rømme.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også