Boulangere

Boulangere

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
"Poteter fra bakeren". Boulangere oppsto i Frankrike for århundrer siden. Like godt og sunnere enn fløtegratinerte poteter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 240 ⁰ C.
  • Smør en 10 cm rund ildfast form med halvparten av smøret. Skjære potetene i tynne skiver på en mandolin.
  • Legg lagvis og jevnt fordelt poteter, løk, salt, pepper, timian, rosmarin og smør. Det kan godt gå over toppen med 2-3cm og trykk lagene hardt ned. Avslutt med litt smør på toppen.
  • Fyll til ¾ fullt med buljongen.
  • Stek i ovnen ½ time med lokket på, og deretter 40 minutter med lokket av til den er gyllen.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest