Meny
braisert-lammeskank-med-gronnsaker-og-saus

Braisert lammeskank med grønnsaker og saus

Møre lammeskanker er nydelig høstmat, og med sesongens rotgrønnsaker og en god saus er det lite som kan toppe dette. Å braissere betyr å ha væske i formen og tette med lokk eller folie, slik som vi gjør i denne oppskriften.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 180-200 grader.
  • Vask, skrell og kutt grønnsakene i grove biter. Stek dem i en stekepanne med smør, olje, salt og pepper til de får litt farge.
  • Gni skankene godt inn med salt og pepper.
  • Ha litt stekeolje i en romslig kjele eller panne på litt over middels varme. Stek skankene pent brune rundt hele, to om gangen hvis du har en stor nok panne, ellers én og én.
  • Bland rødvin og kraft sammen i en kjele. Hell blandingen over skankene opp til benet. Ha løk, hvitløk og rosmarin mellom lammeskankene, og dekk formen med aluminiumsfolie slik at det blir tett.
  • Stek skankene i ovnen på 180 grader i 2,5 time. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Sjekk underveis og fyll eventuelt på med litt mer væske.
  • Server lammeskankene med grønnsaker og rødvinssjyen fra kjøttet. Sil sjyen gjennom en fin sil for å få bort alle de grove restene. Kok opp og tilsett en teskje med smør. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter