Braissert og langkokte lammeskanker – med rotselleripure

Braisert-og-langkokte-lammeskanker
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Braissert og langkokte lammeskanker - med rotselleripure

Lammeskanker tar litt tid å lage, men så er det da verd det. En skank er knoken med kjøtt nederst på beinet av sauen
PORSJONER4

Ingredieser

Potet- og selleripurré

Fremgangsmåte

  • Del gulerøttene og stangsellerien i fire på langs og skåret i tynne skiver. Grovhakk de friske krydderurtene.
  • Gni lammekjøttet med salt og nykvernet pepper. Knus koreanderfrøene sammen med finhakket chili, bland inn hakket rosmarin og tørket merian. Rull kjøttet i krydderblandingen og press alt godt inn i kjøttet. Vendt kjøttet til slutt i hvetemel.
  • Varm en jerngryte og ha i oljen. Brun kjøttet over det hele, ta det opp av gryta. Rens og del hvitløk, gulrot, stilksellri, løk og fres det forsiktig til det er mørt. Tilsett en klype salt, balsamicoeddiken og la den koke inn til sirup. Hell hvitvinen i gryta, og la det surre i et par minutter. Ha så i hermetiske tomater som fortsatt skal være hele. Rist litt på gryta og legg lammeskankene opp gryta i igjen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen. Legg lokk på og sett gryta i ovnen som er forvarmet til 180°C i 1 1/2 time.
  • Ta lokket av gryta, vend litt på innholdet og la retten stå i ovnen i nok 30 minutter. Skum av fettet som måtte ha samlet seg på overflaten, smak til med salt og pepper. Til slutt rører du inn en neve grovhakket basilikum, marian eller bladpersille.
Potet- og selleripurré
  • Skrell poteter og rotselleri, del gjerne selleriroten i terninger. Kok til alt er mørt uten å bruke salt i kokevannet. Sil av vannet og la poter og rotselleri dampe tørt. Mos det hele til purré, tilsett melk/fløte og rør inn smøret. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Server lammeskankene på en seng av potet-selleripurré og øs rikelig av sausen/grønnsaksblandingen over.

Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals

Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken