Brasiliansk-bacalao-1

Brasiliansk bacalao

20-40 min
Middels
Print
Bacalhau da Mama Rose er en brasiliansk julerett med norsk klippfisk. Denne retten passer godt å servere til søndagsgjestene eller til en fin familiemiddag. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker. Kok potet møre i usaltet vann.
  • Skjær paprika i strimler, løk i skiver og finhakk hvitløk. Stek løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk, og legg i en ildfast form.
  • Stek klippfiskstykkene gylne i olivenolje og legg dem i formen sammen med løken.
  • Surr paprikastrimlene i olivenolje ca. 1 minutt.
  • Legg paprika og sorte oliven rundt fisken, og drypp litt olivenolje over.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
  • Skrell og skjær potet i skiver, og stek dem gylne i stekepannen med litt olivenolje.
  • Server klippfisken med stekte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe