Breiflabb med fennikelsalat

Breiflabb med fennikelsalat
40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Breiflabb med fennikelsalat

Denne oppskriften har en spennende sammensetning som vil imponere, enten du skal invitere gjester eller overraske din kjære. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fennikelsalat
Potetmos
Pernodsaus

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær breiflabben i porsjonsstykker, dryss over salt og pepper og brun lett i olivenolje. Etterstek den i stekeovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 5 minutter.
Fennikelsalat
  • Skjær fennikel i tynne strimler og legg dem i isvann så de blir sprø. Ta dem opp av isvannet like før servering, og la vannet renne godt av eller tørk dem i en salatslynge. Rør sammen saften av sitron, olivenolje og finhakkede urter, og vend fennikelen inn i dressingen.
Potetmos
  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell vannet av. Kok opp melk, matfløte og smør, tilsett poteter og mos godt sammen til en jevn mos. Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.
Pernodsaus
  • Finhakk løk og surr i olivenolje til den er myk. Hell på Pernod og hvitvin, og kok inn til det halve. Tilsett fiskekraft og kremfløte, og kok sausen til den har fyldig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
  • Skrell og skjær rødbete i terninger og vend dem i varmt smør. Smak til med salt og pepper. Server breiflabben med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken