Breiflabb med sopp og soppsaus
Til oppskriften

Breiflabb med sopp og soppsaus

Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré på Gulløye og sylta rødbeter 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kutt sjampinjong i fine skiver. Legg litt til siden til steking, resten stekes i en tørr panne til all veske er fordampet. Ta en ny gryte, legg i den stekte soppen og fyll på med fløte. La dette småkoke i ca 30- 45 min eller til du har en fin tykk saus. Smak den til med balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.
  • Skrell og kutt rotgrønnsakene i like store staver. Kok opp en kjele med vann og smak vannet til med salt så det smaker sjøvann. Forvell grønnsakene i vannet i ca 2-3min, avhengi av størrelse.
  • Når grønnsakene skal serveres has de på ett stekebrett. Dryss på med salt og pepper og litt olje. Bak de ferdig i ovn på 180 grader i ca 4 – 5 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet og ha i en kjele. Fyll på med vann og kok opp. Småkok til godt møre og hell av kokevannet. Ha i smør og fløte og mos potetene til du har en fin puré. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær fisken i passe porsjonsstykker som saltes og pepres lett. Stek fisken gyllen i olje eller smør på god varme i 3 minutter på hver side.
Print