Breiflabb med stekt sopp og rødvinssmør

Breiflabb med stekt sopp og rødvinssmør

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Breiflabb er en fantastisk fisk som ofte er å finne på menyen hos restauranter, den blir også kalt marulk. Imponer med breiflabb servert med rødvinsaus og stekt sopp. 
PORSJONER4

Ingredieser

Rødvinsaus

Soppblanding

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje til den får en gyllen brunfarge på begge sider.
  • Sett ned varmen og la den steke i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.
  • Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.

Rødvinsaus

  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian.
  • Surr sjalottløk og timian i litt smør, og tilsett rødvin og fiskekraft. Kok inn til det halve.
  • Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Soppblanding

  • Del sjampinjong og aromasopp i passe store biter.
  • Finhakk sjalottløk og stek i olivenolje med sopp, og litt timian, salt og pepper.
  • Server breiflabb med rødvinsaus, soppblandingen og kokt potet.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest