Meny
Brekks økologiske brød
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk fikk sitt eget økologiske brød under lanseringen av Handlingsplan for økologisk mat. Brekks økologiske brød har er rikt på fiber, saftig og utrolig godt. 
Porsjoner3
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm vannet til det er fingervarmt. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha mel, frø og salt i en bakebolle og bland sammen. Hell i gjærblandingen.
  • Elt deigen godt til den er bløt og smidig. Lag den ikke for fast.
  • Dekk bakebollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 90 minutter. Elt deigen 3-4 ganger i løpet av hevetiden.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen i tre like store emner. Elt emnene godt, eventuelt med litt mer mel. Form dem til brød.
  • Legg brødene i godt smurte former på 1 ½ liter. Dekk med plast. Etterhev brødene i 45-50 minutter.
  • Pensle brødene med vann, og dypp dem i sesamfrø.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter eller 35-40 minutter på 220 °C i steinovn. Avkjøl på rist.

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter