Bringebærsmoothie-gele-1

Bringebærpudding med bringebærsaus

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En mager og velsmakende dessert som er laget av vaniljekesam og bringebær. Den kan lages ferdig i god tid i forvei og pyntes rett før servering. Desserten kan også lages i porsjonsglass. 
PORSJONER4

Ingredieser

Bringebærpudding

Saus

Fremgangsmåte

Puddingen

  • Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  • Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet.
  • Avkjøl til romtemperatur.
  • Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele.
  • Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.
  • Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.

Sausen

  • Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
  • Veltbringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene.
  • Pynt med friske bringebær.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest