Bringebærsmoothie-gele-1

Bringebærpudding med bringebærsaus

Over 60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
En mager og velsmakende dessert som er laget av vaniljekesam og bringebær. Den kan lages ferdig i god tid i forvei og pyntes rett før servering. Desserten kan også lages i porsjonsglass. 
PORSJONER4

Ingredieser

Bringebærpudding

Saus

Fremgangsmåte

Puddingen

  • Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  • Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet.
  • Avkjøl til romtemperatur.
  • Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele.
  • Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.
  • Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.

Sausen

  • Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
  • Veltbringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene.
  • Pynt med friske bringebær.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften