Bringebærsyltetøy-med-stjerneanis

Bringebærsyltetøy med stjerneanis

Under 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lag ditt eget syltetøy med bringebær og oppbevar det på glass, så har du en smak av sommer når vintermørket senker seg. Stjerneanisen gir syltetøyet en pikant og kjempegod smak.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens bærene. Vei opp og sett over til koking sammen med stjerneanis - helst under lokk. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
  • Kok opp. Rør av og til.
  • Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tilsettes sukkeret. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
  • Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
  • Lukk glassene med en gang, snu dem opp ned og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.
  • Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Kilde: frukt.no
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest