Brokoli,-blomkål-og-makaronigrateng1

 

Brokkoli, blomkål og makaronigrateng

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200C. Kok makaroni i en stor kjele med kokende vann etter anvisning på pakken eller til den er "al dente". Tilsett blomkål og brokkoli de siste 2 minuttene. Sil godt av.
  • Stek bacon i ca. 3 minutter. Legg baconet til side. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen "slipper" kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Fjern sausen fra varme. Rør inn i cheddaren og smak til med salt og pepper.
  • Rør inn makaroni-blandingen og bacon i sausen. Ha alt over i en ildfast form og stek i ca. 20 minutter eller til gratengen er gyldenbrun.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest